2017-06-23 15:09:21• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 60 alkalommal nem értek a riasztás helyszínére a tűzoltók

Évről évre egyre több dolga van a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének – ezt bizonyítja a Nicolae Dima ezredes által pénteken bemutatott féléves mérleg is. Az idei esztendő első hat hónapjában ugyanis a készenléti felügyelőséget 3972 alkalommal riasztották – ez 39%-kal több, mint a tavalyi év hasonló periódusában.

A tavalyi évhez képest 96-ról 119-re (+24%) nőtt a tűzesetek, 19-ről 44-re (+131%) a növénytüzek, 2232-ről 2669-re (+19%) a rohammentős bevetések száma és 36-ról 52-re (+44%) a közösség védelmében foganatosított beavatkozások száma.

A legtöbb beavatkozásra értelemszerűen a sűrűbben lakott területeken, azaz a városokban volt szükség. Illetve az Avas északi (Halmi, Turc, Batarcs, Nagytarna) és keleti (Bikszád, Avasújfalu) részén. Utóbbi magyarázata, hogy a közelben nincs mentőállomás, úgyhogy baj esetén a SMURD rohammentőseit riasztják.

Az idei bevetések alkalmával a készenléti felügyelőség munkatársainak tíz embert sikerült megmenteniük, 2716 (!) személyt részesítettek orvosi ellátásban. Négy fő számára sajnos már későn érkezett a segítség. Megmentettek viszont nyolc állatot és mintegy 23 millió lej értékű javakat.

A beszámolóból kiderül az is, hogy az első hat hónapban 8 riasztás bizonyult tévesnek, 61 esetben fordultak vissza út közben, 186 esetben pedig a helyszínen derült ki: nincs szükség beavatkozásra.

A tűzesetek okait illetően a legtöbb bajt a nem megfelelő állapotú, nem megfelelően tisztított vagy szigetelt kémény okozta: szám szerint 36 tüzet. Elektronikus berendezések meghibásodása, rövidzárlata 21 esetben okozott bajt, míg cigaretta, szándékos gyújtogatás vagy nyílt láng használata egyaránt 13-13 tűzesetet okozott. Gyerekek játszadozásából 3 esetben lett forró a hangulat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: